OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
13. RA'D SURESİ (GÖK GÜRÜLTÜSÜ)
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

            13/11.-Kişinin önünde ve arkasında Allah’ın emriyle onu kayıt ve koruma altına alan takipçiler vardır. Bir toplum kendisindekini  değiştirmedikçe Allah onlarda bulunanı değiştirmez.Allah her hangi bir toplumun başına bir kötülük gelmesini diledi mi artık onun geri çevrilmesi mümkün değildir. Onların Allah’tan başka yardımcıları da bulunmaz.

            13/12.-Size korku ve ümit duyguları içinde şimşeği gösteren ve yağmur dolu bulutları meydana getiren O’dur.

            13/13.-Gök gürültüsü Allah’ı överek tenzih eder. O’nun korkusundan dolayı melekler de buna katılır. Onlar Allah hakkında tartışıp dururken O,yıldırımlar gönderip, bunlarla dilediğini çarpar,O’nun  azabı pek şiddetlidir.

            13/14.-Dua edilmeye layık olan O ALLAH tır. O’nun dışında el açıp  dua ettikleri şeyler, onların hiçbir şeyini karşılayamazlar

            13/15.- Göklerde ve yerde bulunan her şey ve bunların gölgeleri, sabah,akşam isteseler de istemeseler de Allah’a secde eder

            BİLGİ;

            Gök gürültüsünün Allah’ı tesbih etmesi benzetmedir. Aslında ALLAH’ı  tesbih eden gök gürültüsünü işitip yağmur bekleyen kullardır.

            13/19.-Sana Rabbinden indirilenin hak olduğunu görüp bilen kimse, görmeyen gibi olur mu? Bunu ancak akıl sahipleri anlar.

            13/20-Onlar Allah’a verdikleri sözü yerine getirirler, yeminlerini asla bozmazlar.

            13/21-Onlar. Allah’ın korunmasını emrettiği bağı koruyan, rablerine saygıda kusur etmeyen, hesabın kötü sonuç vermesinden korkan kimselerdir.

            13/22.-Ve onlar rablerinin rızasını elde etmek için; sabreden, namazı dosdoğru kılan, kedilerine rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda gizli açık harcayan, kötülüğü iyilikle savan kimselerdir. İşte dünya hayatının gizli sonu (cennet) onlarındır.

            13/30.-…De ki; Benim rabbim O’dur. O’ndan başka tanrı yoktur,sadece O’na güvenip dayandım.dönüş de yalnız onadır.