OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
22. HAC SURESİ
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
           
            22/24- Sözün en güzeli, LA İLAHE İLLALLAH (Allah’tan başka tanrı yoktur)

            22/30-… Pislikten ( pislik olan o putlardan ) kaçının, uzak durun,yalan sözden de kaçının.

            22/35- Onlar öyle kimselerdir ki, Allah anıldığında kalpleri titrer. Başlarına gelen musibetlere sabrederler, namazlarını özenle kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan harcarlar (İnfak ederler)

            22/49- De ki; Ey İnsanlar! Ben sizin için sadece apaçık bir uyarıcıyım.

            22/50-İman edip iyi işler yapanlar için bağışlanma ve çok değerli nimet vardır.

            22/52.- Bizim senden önce gönderdiğimiz her resul ve nebi (haber getiren. resul “mürsel”) bir şey okuduğu zaman, şeytan mutlaka O’nun okuduğuna bir şey katmıştır. ALLAH, şeytanın okuduğunu hemen yok etmiş, sonra ALLAH ayetlerini sağlamlaştırmıştır. Allah her şeyi bilen ( Alim) dir, işi sağlam yapan yaptığında bir hikmet bulunan (Hakim) dir.

            22/53- Allah bunu, şeytanın kattığı şeyi, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ve yürekleri katılaşmış olanlar için bir imtihan aracı yapmıştır. Çünkü o zalimler derin bir ayrılık içindedirler.

            22/58- Allah yolunda hicret edip, sonra öldürülenler veya ölenler var ya, işte Allah onları güzel bir rızık ile rızıklandıracaktır. Şüphesiz ALLAH evet O,rızık verenlerin en hayırlısıdır.

            22/59- Allah onları muhakkak hoşnut olacakları bir yere sokacaktır. Muhakkak Allah çok iyi bilen, çok şefkatli olandır.

            22/60- Bu böyledir. Kim kendisine yapılana denk bir hareketle karşılık verir, sonra haksızlığa uğrarsa Allah ona elbette yardım edecektir.

            22/61- Çünkü Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar, Şüphesiz Allah her şeyi işiten (Semi) her şeyi gören (Basir) dir.

            22/62- Çünkü gerçek olan yalnızca Allah’tır.

            22/63- Allah’ın gök yüzünden bir su indirdiğini görmedin mi? Gerçekten O en ince konuları dahi bilen (latif) dir, her şeyden haberdar (ha bir) dır.
           
            22/64- Göklerdekilerin ve yerdekilerin hepsi onundur. Gerçekten Allah hiçbir şeye muhtaç olmayan (gani), her türlü övgüye layık olan (Hamid) dır.

            22/75- Allah, hem meleklerden, hem insanlardan elçiler seçer. Gerçekten Allah her şeyi işiten her şeyi görendir.

            22/77- Ey iman edenler! Rüku edin (eğilin), secde edin (başınızı yere koyun). Rabbinize kulluk edin, (hayır işleyin ki iyi işler yapın ki) kurtuluşa erebilesiniz.

            22/78- Allah uğrunda gereği gibi cihad edin. O sizi seçti. Din de size bir zorluk da yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine  (uyun). O Allah sizi bundan önceki ve bu dinde MÜSLÜMAN olarak  isimlendirdi. (Bunu) resul size şahit olsun,  siz de diğer insanlara şahitler olasınız diye (yaptı), namazı kılın, zekatı verin. Allah’a sımsıkı tutunun. O, sizin koruyucunuzdur (Mevlaküm). O ne güzel yardımcıdır (Nesir).

            HÜ VE MEVLAKÜM   FE’NİMEL  MEVLA VE  NİMEN  NESİR.
           
            O  koruyucunuz  O, ne güzel   koruyucu   ne güzel    yardımcı