OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

            27/1- Ta-Sin Bunlar Kur’an-ın gerçekleri açıklayan kitabın ayetleridir.
           
            27/2-27/3- Namazı kılan, zekatı veren ve ahrete kesin bir şekilde iman eden müminler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir.

            27/15- Şüphesiz biz  Davud’a ve Süleyman’a da bir ilim verdik. ”Bizi mümin (Allah’a iman eden) kullarının bir çoğundan üstün kılan Allah’a hamd olsun (şükürler olsun)".

            27/17- Cinlerden, insanlardan ve kuşlardan oluşan orduları Süleyman’ın emrinde  istenilen yere gidiyor, istediği işleri yapıyorlardı.
           
            27/18- Nihayet  karınca vadisine geldiklerinde bir karınca şöyle dedi; "Ey karıncalar!, Yuvalarınıza girin, aman Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesinler!”

            27/19- Onun bu sözünden dolayı Süleyman neşeyle gülümsedi ve "Ey Rabbim! dedi, gerek bana, gerekse ana- babama verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya muvaffak kıl.(başarmamı sağla) (Süleyman Davud’un yerine geçti. Dedi ki; Ey insanlar bize kuş dili öğretildi, bize her şeyden gerektiği kadar öğretildi. Doğrusu bu apaçık her istediğimizi kolaylıkla elde etme iyiliğidir (lütuftur)

            27/45- Semud kavmine "Allah’a kulluk edin" demesi için, kardeşleri Salih’i gönderdik.

            27/48-27/49-27/50- Şehirdeki dokuz elebaşı bozgunculuk yapıyordu. Salih ailesini öldürme planları da yapıyorlar, tuzak kuruyorlardı. Allah da onlara tuzak kurdu, toptan yok oldular.

            27/53- İman edip Allah’a karşı gelmekten sakınanları ise kurtardık.
           
            27/54-27/55- LUT’u da hatırla. O, kavmine; Göz göre göre hala o hayasızlığı yapacak mısınız?    Gerçekten  siz kadınları bırakıp ta şehvetle erkeklere mi yöneliyorsunuz? Doğrusu siz  değerleri bilmeyen bir topluluksunuz demişti. Onların üzerine müthiş bir yağmur indirdik (karısı inanmayanlardandı)

            27/58- Bunun üzerine Salih’i ve karısı dışında kalan ailesini kurtardık

            27/59- De ki; Hamdolsun Allah’a  selam olsun seçkin kıldığın kullarına. Allah mı hayırlı yoksa ona  koştukları ortaklar mı?

            27/62- Peki, darda kalan kendisine yalvardığı zaman, imdadına yetişen, sıkıntısını gideren ve sizi yeryüzünün yöneticileri yapan kim? Allah’tan başka Tanrı mı var? Ne kadar kıt düşünüyorsunuz?
           
            27/82- Söylenen (kıyamet) başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir yaratık çıkarırız da insanların ayetlerimize kesin şekilde iman etmedikleri konusunda onlarla konuşur   
           
            YARATIK; DABBET ÜL ARZ

            27/89- Kim ilahi huzura iyilikle gelirse, ona daha iyisi verilir, o gün onlar kıyamet dehşetinden de etkilenmezler.

            27/90- Ama kimler de kötülükle gelirse, işte onlar yüz üstü cehenneme atılırlar.

            27/93- Ve şunu da söyle, HAMD ALLAH’A MAHSUSTUR. O, işaretlerini (birliğini ve kudretini) siz de onu görüp tanıyacaksınız.
 
25. NEML SURESİ (KARINCALAR)