OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
            RUM kelimesi: Araplar tarafından Yunanlılar, Slavlar ve Latin asıllı Romalılardan oluşan halkı anlatmak üzere kullanılan bir isimdir.
 
            Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

            30/ 1-  Elif –lam-mim  (Şifre. huruf u mukatta)

            30/2- Rumlar yakın bir yerde yenilgiye uğradılar…..

            30/17- …akşam vaktine eriştiğinizde O’nu tesbih edin, sabah kalktığınızda da O’nu tesbih edin.           

            30/ 18 -  Göklerde ve yerde her türlü övgü O’na mahsustur. Gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde O’nu tesbih edin.

            30/20- O’nun kanıtlarından biri, sizi topraktan yaratmış olmasıdır.Sonra bir baktınız ki yeryüzüne dağılmış beşeriyetsiniz.

            30/21- Onlara ısınıp kaynaşasınız diye size kendi türünüzden eşler yaratıp, aranıza sevgi ve şefkat duyguları yerleştirmesi de Onun kanıtlarındandır.Doğrusu bunda iyi  düşünen kimseler için dersler vardır.

            30/30- O halde sen hanif (bir tanrı inancına sahip olan)  olarak, bütün varlığınla dine, Allah insanları hangi fıtrat (yaratılış) üzere yaratmışsa ona yönel! Allah’ın yaratışında değişme olmaz. İşte doğru din budur, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.           

            30/41- İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah, belki yaptıklarından dönerler diye yaptıklarının bir kısmını tattıracaktır.

            30/54- Sizi güçsüz yaratan, sonra kuvvet veren, kuvvetli halinizden sonra da güçsüzlüğe düşüren ve ihtiyarlaştıran Allah’tır. O, dilediğini yaratır. O, hakkıyla bilendir (ALİM) ve üstün kudret sahibidir.(KADİR)
 
30. RUM SURESİ