OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

            31/1- Elif-lam-mim.

            31/ 2-31/3- Bunlar güzel işlerin peşinde olanlara hidayet  (iyilik yapanlara yol gösterici)  ve rahmet kaynağı olan hikmetli kitabın ayetleridir.

            31/4- Namazlarını özenle kılan, zekatı veren, ve ahrete kesin olarak inananlar,

            31/ 5- İşte rablerinden gelen doğru yol üzerinde olanlar onlardır, kurtuluşa erenler de onlardır.

            31/13- And olsun ki Lokman’a hikmeti (iyiyi kötüden ayırma özelliği ) vermiş, şöyle demiştik, "Allah’a şükret. O’na şükreden kendi iyiliği için şükretmiş olur. Nankörlük eden de bilmelidir ki ALLAH’ın ihtiyacı yoktur. O, her türlü övgüye layıktır". (hikmet kavramı, bilgiyi yerli yerince kullanmadır)

            31/ 16- LOKMAN dedi; Sevgili oğlum, yaptığın iş, bir hardal tanesi kadar bile olsa, bir kayanın içinde saklansa veya göklerde yahut yerin dibinde bulunsa, yine de Allah onu açığa çıkarır. Kuşkusuz Allah her şeyi bütün gizlilikleriyle bilir, O her şeyden haberdardır.
           
            31/ 17- Yavrucuğum! Namazını özenle kıl, iyi olanı emret, kötü olana karşı koy, başına gelene sabret. İşte bunlar kararlılık gerektiren  işlerdendir.

            31/18- Gurura kapılarak insanlara burun kıvırma, ortalıkta çalım satarak yürüme, unutma ki Allah gurura kapılıp kendini beğenen hiçbir kimseyi sevmez.

            31/19- Yürüyüşünde ölçülü ol, sesini yükseltme; çünkü seslerin  en çirkini  eşek sesidir.

            31/34- Kıyamet saati hakkında bilgi, yalnız Allah’ın katındadır. O, yağmuru yağdırmakta, rahimlerdekini bilmektedir. Hiç kimse yarın ne elde edeceğini bilmez, ama Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır.
31. LOKMAN SURESİ