OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

            39/1- Kitabın indirilişi aziz ve hakim olan Allah’ın katındandır.

            39/10- De ki; (Allah şöyle buyuruyor;) "Ey inanan kullarım! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Bu dünyada iyilik yapanlar, iyilik bulacaklardır. Allah’ın arzı (yer yüzü) geniştir. Sabredenlere mükafatı hesapsız verilecektir."

            39/38…De ki; ALLAH BANA YETER ! Tevekkül ehli olanlar, yalnız O’na dayanıp güvenirler

            39/44- Şefaat yetkisi bütünüyle Allah’a aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nun elindedir. Sonunda kaçınılmaz olarak dönüp O’na varacaksınız.

            39/ 49- İnsana bir zarar dokunduğunda bize yalvarır, sonra ona katımızdan bir nimet verdiğimizde, "Bunu ancak bir bilgi sayesinde elde ettim" der. Aksine o nimet bir imtihandır, ama çokları bunu bilmez

            39/53- De ki; (Allah şöyle buyuruyor) Ey kendi kötülüklerine (aleyhlerine) dalıp, haddi aşan, kendilerine yazık eden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar. Doğrusu O, Çok bağışlayıcı (GAFUR), çok acıyandır (RAHİM).

            39/54- Onun için ümit kesmeyin de, başınıza azap gelmeden önce Rabbinize yönelin. O’na yürekten boyun eğin, (eğer böyle yapmazsanız) sonra kurtulamazsınız.

            39/55- Haberiniz olmadan ansızın başınıza azap gelmeden önce Rabbinizden size indirilenin en güzeline uyun (onu uygulayın.)

            39/73- Rablerine karşı gelmekten sakınanlar da guruplar halinde cennete götürülecek,nihayet oraya vardıklarında cennetin kapıları açılmış olacak, bekçileri onlara "Selam size hoş geldiniz"….diyecek.

            39/74- Onlar da cennette bize yurt bağışlayan Allah’a hamdolsun diyecekler. Çalışıp çabalayanların ödülü  ne güzeldir.
39. ZÜMER SURESİ (Zümreler, guruplar, topluluklar)