OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

            40/1- Ha - Mim

            40/2-40/– Bu kitabın bölüm bölüm indirilmesi, çok güçlü (AZİZ), her şeyi bilen (ALİM), günahı bağışlayan  (GAFİR), tövbeyi kabul eden (TEVVAB), cezası şiddetli (ŞEDİD) olan, ihsan sahibi (iyilik sahibi-zittavli) olan Allah tarafındandır. ONDAN BAŞKA TAPACAK YOKTUR (LA İLAHE İLLA HU.) Dönüş O’nadır.

            40/7- Arşı yüklenenler, taşıyanlar ile onun çevresinde bulunanlar Rablerini hamd ile tesbih ederler. O’na inananlar, müminlerin bağışlanmasını dilerler. "Ey Rabbimiz! Sen rahmetinle ve  ilminle her şeyi kuşattın. Tövbe edenleri ve yolundan gidenleri bağışla, onları cehennem azabından koru".

            40/19- ALLAH GÖZLERİN KÖTÜ NİYETLİ BAKIŞINI (hain bakış, harama bakış) ve kalplerin sakladıklarını (kötü niyetlerini ) bilir. (kötü niyetinden vazgeçene sevap vardır)

            40/51- Elbette biz hem dünya hayatında, hem de hesap gününde şahitlerin ayağa kalkacağı o günde, resullerimize ve iman edenlere yardım edeceğiz.

            40/55- O halde sabret! Çünkü   Allah’ın sözü elbette gerçekleşecektir. Günahının bağışlanması için af dile. Sabah akşam Rabbini överek O’nu tesbih et.

            40/56- Çünkü, kendilerine gelmiş bir delil olmaksızın  Allah’ın ayetlerini tartışanlar var ya, işte onların kalplerinde yetişemeyecekleri bir kibir, bir büyüklenme vardır. Sen hemen Allah’a sığın. Şüphesiz O, evet O, işitendir (SEMİ), görendir (BESİR, BASİR)
           
            40/64-……Allah sizin Rabbinizdir Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir
ALLAHÜ RABBİKÜM FE TEBAREKELLAHÜ RABBİL ALEMİN. (sizin Rabbiniz) (Allah en yücedir)

            40/65-  Diri olan ancak O’dur. O’ndan başka tapılacak yoktur. Onun için dini O’na özgü kılarak, sadece O’na yalvarıp dua edin. Her türlü övgü alemlerin Rabbi olan Allah’ındır.
40. MÜ'MİN SURESİ (Diğer adı; GAFİR; Bağışlayan)