OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
58. MÜCADELE SURESİ (mücadele: tartışma yapmak)
            Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

            58/1- Kocası hakkında seninle tartışan ve  Allah’a yakınan (şikayet eden) kadının sözünü, Allah işitmiştir. Allah sizin karşılıklı konuşmanızı işitiyordu. Çünkü Allah her şeyi işitmekte ve görmektedir. İçinizde karılarına zihâr yapanların (Sen benim annemin sırtı gibisin diye yemin edenlerin) ve karılarından uzaklaşanların karıları onların anaları değildir.

            58/2-58/3- Karılarına zihâr yapıp ta sonra dediklerinden dönenlerin, onlarla temas etmeden önce bir köle azat etmeleri gerekir. Size öğütlenen işte budur, Allah yapıp ettiklerinizden tamamen haberdardır. Buna imkân bulamayan, iki ay oruç tutar. Buna da gücü yetmeyen 60 fakiri doyurur.

            58/7- Allah’ın göklerdekini ve yerdekini hep bildiğini görmez misin? Herhangi bir üç kişinin yaptığı gizli konuşma yoktur ki O, dördüncüsü olmasın. Haberiniz olsun ki Allah her şeyi tamamıyla bilir.

            58/9- Ey iman edenler! Sizler fısıldaştığınız zaman (fiskos) günah, düşmanlık ve peygamberlere isyan hakkında fısıldaşmayın. İyilik ve Allah’ın emirlerine uyma hakkında,  iyilikler, yardımlaşma hakkında konuşun. Kendisinin huzurunda toplanacağınız Allah’tan  korkun.

            58/10- O, gizli fiskos, iman etmiş olanları kederlendirmek için sırf şeytandan yapılmaktadır. Halbuki onlara Allah’ın izniyle olanın dışında bir zarar verecek değillerdir. Müminler  de onun için hep Allah’a dayansınlar.

            58/11- Ey iman edenler Sizlere  “Meclislerde genişleyin, yer açın” denildiği zaman yer açın. Allah da size genişlik versin “ Kalkın!” denildiği zaman da kalkıverin ki Allah iman edenlerinizi yükseltsin. İlim verilenleri de çeşitli derecelerle yükseltsin, Allah her ne yaparsanız,haberdardır.