OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
64. TEGABÜN SURESİ (Tegabün: Kar-zarar, aldanma-aldatma)
            Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla


          64/1- Göklerde bulunanlar da, yerde bulunanlar da Allah’ı tesbih ediyor. (O’nu kendine layık kelimelerle anıyor) Egemenlik O’nundur ve hamd (övmek) O’na aittir. O’nun her şeye gücü yeter.

            64/9- Toplanma günü, sizi bir araya getireceği gün, işte o gün, kayıp ve kazancın ortaya çıkacağı gündür. Kim Allah’a  iman eder, iyi işler yaparsa, Allah  onun kötülüklerini örter ve içinde ebedi (sonsuza kadar ) kalmak üzere, altlarında ırmaklar akan cennetlere koyar. İşte kurtuluş budur.

            64/10- İnkâr edip ayetlerimizi yalan sayanlara gelince, onlar cehennemliktir. Orada ebedi olarak kalacaklardır. Ne kötü son.

            64/11- Allah’ın izni olmadan başa gelen bir musibet (kötü olay) yoktur. Kim Allah’a iman ederse Allah onun gönlünü doğruya yöneltir. Allah her şeyi bilmektedir Allah’a güzel bir borç verirseniz, O da bunu fazlasıyla öder, sizi bağışlar. Allah şükrün karşılığını bol bol verir, cezada ise acele etmez.

            64/18- Akıl ve duygularla idrak edilemeyenide (anlayamadığını) edileni de bilir. O aziz dir hakim dir.

            BİGİLENDİRME; Sevinçli olaylara ŞÜKÜR, sıkıntılara SABIR, yalnız müminlere has bir özelliktir.

            NEFİS=NEFS; Ruh, hayat,asıl maya,bedenin hissi  istekleri (sevgi,şefkat…)
           
            NEFSİNİ BEĞENEN, O’na inanan kötü şanslıdır.
           
            NEFSİNİ SORGULAYAN; nefsinin ayıbını gören, yaptıklarını iyi veya kötü mü diye ayırıp kötülerini düzelten şanslıdır,mutludur.