OKU
Analiz
İşletmemiz
Hemen Arayın
(216) 518 42 60
9. TEVBE SURESİ
(Okunurken besmele söylenmez çünkü Enfal suresinin devamı gibidir.
İhtar, savaş açılma kararıyla başlar)

            9/20-İnanan hicret eden, Allah yolunda  mallarıyla ve canlarıyla savaş (cihad) edenlerin Allah katındaki mertebeleri pek büyüktür. Muradına erecek olan da onlardır.
           
            9/23-Ey iman edenler! Şayet inkarı imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi dahi dayanıp güvenilecek dostlar edinmeyin.İçinizden  kimler onları dost edinirse,işte onlar kendilerine yazık etmiş olurlar

            9/27-…Allah dilediğinin tövbesini kabul eder. Çünkü Allah yarlıgayıcıdır (bağışlayıcıdır),çok acıyandır.

            9/30-Yahudiler ; “Üzeyir Allah!ın  oğludur dediler.hıristiyanlar da Mesih (İSA) Allah’ın oğlu dediler…

            9/31-Allah’ı bırakıp ta din alimlerini rahiplerini özellikle İsa’yı RAB edindiler. Oysa tek bir TANRI ya kulluk etmekle emrolunmuşlardı. O’ndan başka tapacak yoktur. O,yüceler yücesidir.Onların yakıştırdıkları eş ve ortaklardan bütünüyle uzaktır (münezzehtir temizlenmiştir)

            9/51-De ki; Allah bize ne yazmışsa başımıza ancak o gelir. O,bizim mevlamızdır. Müminler ancak Allah’a güvenip dayansınlar.

            9/53-De ki; İster gönüllü harcayın ister gönülsüz, sizden asla kabul edilmeyecek. Çünkü siz günaha  gömülmüş kimseler oldunuz

            9/54-Yaptıkları harcamalarının kabul edilmesine engel olan esas sebep de şudur; Onlar Allah’ı ve peygamberi tanımadılar, namaza da ancak üşene üşene gelirler ve harcamalarını gönülsüz olarak yaparlar.

            9/60- Hz.Peygamber’in Müslümanlara verdiği mesaj; Asıl erdemlik; güçlü olduğu halde, yanlış yoldaki insanları dışlama yönüne gitmeyip, onların düzelmesi  (ıslah olması) için çaba harcamaktır

            9/129- Eğer aldırmayıp yüz çevirirlerse, şöyle de,Allah bana yeter! Ondan başka ilah yoktur.,ben ona tevekkül ettim.O,yüce arşın sahibidir.